Op zaterdag 10 november 2018 organiseerde het Newbie team samen met Boerenbond, Groene Kring, Innovatiesteunpunt en UNIZO een workshop rond Business Model Canvas onder begeleiding van Peter Bertels.

Over Peter Bertels
Peter heeft een passie voor innovatie en ondernemerschap. Met meer dan 10 jaar ervaring heeft hij de juiste methodieken paraat om nieuwe producten op de markt te brengen. Peter stimuleert jouw creativiteit en reikt de juiste tools aan om innovatie echt in de praktijk te realiseren.

Verloop van de workshop
Na een korte uitleg van Peter over de onderdelen van een Business Model Canvas konden de deelnemers onmiddelijk aan de slag. Ze werden aangemoedigd om ter plekke het business model van hun nieuw project neer te schrijven en bepaalde pijnpunten onder de loep te nemen. Onder de aanwezigen was er een goede mix tussen deelnemers met een landbouwachtergrond die iets nieuws willen beginnen en deelnemers zonder landbouwachtergrond die in de landbouwsector wensen te beginnen. Het zorgde voor een dynamische workshop waar alle deelnemers minstens evenveel konden leren van elkaar als van Peter.

Het BMC houdt een helikopterzicht over je businessmodel. Het laat toe om bepaalde details even aan de kant te schuiven (hoeveel ga ik vragen voor mijn product?) en je te focussen op de belangrijkste zaken: Aan wie wil je verkopen? Hoe ga je dat doen? Wat maakt jouw product net uniek? Welke partners heb je absoluut nodig? Belangrijke vragen voor de ontluikende idee├źn als: slakkenkweek, korte keten geitenkaas, champagne, plantaardige melk, etc.

Het Newbie team blikt tevreden terug op deze workshop en we zullen in de toekomst zeker soortgelijke initiatieven opzetten.

De presentatie van Peter kan je hier vinden.